Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Όλα ή τίποτα. Κι αν όχι όλα, τότε τίποτα



Ποιο ήταν το όνειρο σου όταν ήσουν μικρός; Τί ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Πώς φανταζόσουν τον εαυτό σου κ πόσο απέχεις από αυτόν; Βασικά, τί ζητάς και τί ψάχνεις; Βλέπεις, ο κόσμος με τον οποίο συναναστρέφεσαι, παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή σου.
 Μη βάζεις φραγμούς και μην αρκείσαι με το μέτρο. Γιατί να αρκεστείς με κάτι μέτριο, όταν μπορείς να τα έχεις όλα; Βαριέσαι να προσπαθήσεις; Γιατί βαριέσαι; Και μετά ναι ξέρω.. Μια ζωή στη μιρλα, τη μιζέρια και το παράπονο. Καμία περηφάνια κι αξιοπρέπεια. Κανένας σεβασμός κι εγωισμός σε όσα πρέπει και για όσα σου αξίζουν. Τί ζητάς; Γιατί ζητάς;..
 Όλοι έχουμε όνειρα. Όλοι για κάτι θέλουμε να παλέψουμε. Όλοι για κάτι έχουμε να παλέψουμε σε αυτή τη ζωή. Τα δίνουμε όλα. Τα νιώθουμε όλα. Τα ζητάμε όλα. Τα έχουμε όμως; Τα αξίζουμε! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα αξίζεις όλα εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο. Μη το ξεχάσεις ποτέ. Αν το ξεχάσεις, πάει..Ξεχάστηκες.. Και δεν το θες αυτό.
 Δεν το θες αυτό, γιατί πονάει. Δε θες να ξεχαστείς. Ή όλα ή τίποτα κι αν όχι όλα τότε τίποτα φίλε μου. Γιατί "όλα" είναι όσα θες και "τίποτα" είναι με ότι συμβιβαστείς. Γιατί να συμβιβαστείς; Και γιατί να συμβιβαστεί κάποιος με σένα; Ποιος να συμβιβαστεί με σένα; Αν δε θέλει ΔΡΟΜΟ! Αν δυσκολεύεται, δεν μπορεί, κι αν δε μπορεί δε θέλει. Τέλος! Να φύγει. Να πάει στα εύκολα και χιλιοπαρμενα. Εκεί που τον παίρνει και θα είναι με τους πολλούς.
 Γιατί να είναι με σένα κάποιος που όσο παλεύει να είναι με την πλειοψηφία, παλεύει να είναι και μαζί σου; Γιατί να βάζεις τον εαυτό σου στους πολλούς; Δεν είσαι με τους πολλούς. Δεν υπάρχουν οι πολλοί σε τέτοια θέματα. Ο καθένας μόνος του, ο καθένας είναι άλλος, ο καθένας διαφορετικός. Μοναδικός είσαι κι όταν το ξεχάσεις τελείωσες. Μη διεκδικείς κάτι λιγότερο από αυτό που είσαι, από αυτό που θες, από αυτό που σου αξίζει.
 Δώσε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει εύκολα πέρα μαζί σου, κι αν θέλει το εύκολο, δεν είναι για σένα. Να πάει εκεί που μπορεί κι εκεί που τον πληγώνουν. Εκεί που δίνει τίποτα και η επιφάνεια ποικίλει. Δεν μπορεί μαζί σου, δεν αντέχει μαζί σου. Και μην πειστεις ότι κανείς εσύ κάτι λάθος. Εκείνος το κάνει το λάθος το μεγάλο που σε έβαλε στη μάζα και νομίζει ότι θα σε βάλει με το ζόρι σε αυτή.
 Εσύ που τα θες όπως τα θες, μη σταματήσεις να είσαι σκυλί μαύρο και άπιαστο. Μη σταματήσεις να δαγκώνεις και να κυνηγάς. Μη σταματήσεις να τους τα κάνεις όλα δύσκολα και δυσεύρετα. Σου αξίζει το καλύτερο και το καλύτερο να έχεις. Αν δε σου το δίνουν φύγε κι αν δε θες να φύγεις γίνε λύκος. Από γάτες μπουχτίσαμε και χαλάσαμε. Δε μπορούν όλοι. Μη συμβιβάζεσαι, η ζωή είναι για να παλεύεις. Μην κουράζεσαι, δεν τελειώνει ποτέ κι αυτό είναι το ωραίο.
 Η ζωή δεν είναι πόρνη. Αν ήταν πόρνη θα ήταν εύκολη. Είναι σκύλα. Μαύρη. Κι έχει παιδεμα. Μεγάλο. Αν δε μπορείς είσαι λίγος. Κοίτα να μπορέσεις, αλλιώς είσαι άξιος της μοίρας σου. Ή όλα ή τίποτα κι αν όχι όλα τότε τίποτα.

Βάσω Πατρώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου