Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Χρόνος



Εσύ θα γύριζες τον χρόνο πίσω αν σου δινόταν η ευκαιρία; 

Θα ήθελες να ξαναζήσεις τις ίδιες στιγμές; 

Τα ίδια λάθη; Τα ίδια πάθη;

Τα όμορφα αλλά και τα άσχημα; 

Θα άλλαζες κάτι αν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις; 



Το ξέρω πως η απάντηση σου θα ήταν θετική. Γιατί θα ήθελες να γυρίσεις στα παλιά σαν βλέποντας μια ταινία ξανά από την αρχή. Να γελάσεις, να κλάψεις, με λίγα λόγια να θυμηθείς ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες που πλέον είχαν χαραχτεί στο πιο μικρό μόριο του μυαλού σου κάπου.

 Να νιώσεις πως η ζωή σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναζήσεις αυτά που πιο πολύ σου έλειψαν. Να ξαναδείς ανθρώπους, μέρη, χαλαρές στιγμές, εφηβεία, τρέλες, απρόσμενες αλλά και δυσάρεστες ανατροπές. Όλο το φλερτ της ζωής που σε έχει στιγματίσει.

 Όμως ξέρεις κάτι; Καλύτερα όχι. 

Γιατί το παρελθόν είναι παρελθόν και τα πισωγυρίσματα είναι αποδεδειγμένα λάθη. Νοσταλγείς, ναι, το ξέρω. Όμως αυτά που πέρασες -και άφησες πίσω σου σε ένα καλά κρυμμένο κουτί κάπου ξεχασμένο -είναι αυτό που είσαι εσύ σήμερα. 

Αυτός ο ολοκληρωμένος, δυναμικός άνθρωπος που αντικρίζεις στον καθρέφτη. 

Να είσαι απλά ευγνώμων, άφησε τα πίσω σου, ζήσε το παρόν και κοίταξε μπροστά το μέλλον. Μη κάνεις όμως το λάθος να φέρεις στο παρασκήνιο λάθη του παρελθόντος. Ανήκεις στο μέλλον και στα όνειρα σου. 

Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους, καινούρια μέρη, θα πας σε άλλους προορισμούς, θα κάνεις νέα λάθη και θα μάθεις μέσα από αυτά και έτσι θα αλλάξεις κι άλλο. 

Γιατί έτσι είναι η ζωή. Κάθε δευτερόλεπτο γίνεται παρελθόν. 

Κάθε παρόν γίνεται μάθημα και κάθε μελλοντική στιγμή εμπειρία. 

Γιατί η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει και ο χρόνος είναι αρκετά πολύτιμος για να τον ξοδεύουμε άσκοπα.

 Μην υπεραναλύεις πράγματα, μόνο ζήσε!

_Μαρία Φάκκα_