Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πάνε τα γυναικάκια που ήξερες.


Δυναμικό ξεκίνημα και έχει ως εξής: Μάγκα μου, πάνε τα γυναικάκια που ήξερες. Οι εποχές αλλάζουν το ίδιο και οι κοινωνίες. Κάπου εκεί μέσα θα δεις και τις σχέσεις να αλλάζουν και τους ίδιους τους ανθρώπους. Για ποια αλλαγή άραγε να σου μιλάω? Το αδύναμο πλέον φύλλο που συνήθιζες να αποκαλείς γυναίκα δεν υπάρχει πια. Με τον έναν η με τον άλλο τρόπο καταφέραμε και εδραιώσαμε το φύλλο μας δίπλα στον ανώτερο όπως συνηθιζόταν, ιεραρχικά άντρα. Πλέον τα επαγγέλματα δεν χωρίζονται σε κατάλληλα και μη για εμάς, ανώτερα στελέχη εταιριών δεν είναι μόνο άντρες. Αποδεικνύεται πως μια γυναίκα μπορεί να σου βάλει τα γυαλιά και με το πείσμα, την οργάνωση και το πολυάσχολο και συνάμα σπίρτο μυαλό της να καταφέρει πολλά. Είναι γνωστή η λειτουργία του ‘multitasking’ που μας διακρίνει, όρος σύνθετος, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα την δυναμική φύση του γυναικείου φύλλου και την ικανότητα του να καταφέρνει όσα βάζει στο μυαλό του.
Θα σου βάλει και τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και την ζωή πατίνι δεν θα της την κάνεις εσύ, αλλά εκείνη. Εκεί που το έπαιζες γόης και ακαταμάχητος κατακτητής θα φοβάσαι μη και τη χάσεις, γιατί χωρίς εκείνη δεν έχει νόημα η ζωή σου. Θα φοβάσαι να κοιμάσαι μόνος τα βράδια και τα πρωινά δεν θα έχεις το μοναδικό εκείνο δημιούργημα του θεού να σου φτιάχνει την ημέρα και να σε προστατεύει με την αγάπη της και το νοιάξιμο της για σένα. Θα την ζητάς στη ζωή σου, όπως ένας περιπλανώμενος αποζητά μια σταγόνα νερό στην ζεστή και ανυπόφορη έρημο, απροστάτευτος.
Χωρίς εμάς δεν μπορείτε να κάνετε και αυτό είναι δεδομένο. Μας έχετε ανάγκη, όπως εμείς εσάς. Ωστόσο η αναγκαιότητα που πηγάζει και από τα δυο φύλλα δεν είναι παράγοντας, ούτε μεταβλητή που θα κάνει την γυναίκα μια μέρα ξαφνικά αδύναμη και υποχείριο του άντρα. Δεν θα τρέξουμε από πίσω σας με παρακάλια, ούτε θα γκρινιάξουμε. Ίσα-ίσα με σύνεση και λογική θα εκφράσουμε αυτά που θέλουμε και θα φύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Κάτι για αξιοπρέπεια ακούστηκε και θα το δεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου. Ούτε θα ΄σπάσουμε’ τηλέφωνα, ούτε θα βάλουμε τα κλάματα. Εντάξει εδώ μπορεί και να το κάνουμε αλλά μόνο μπροστά στις φίλες μας και προς Θεού με ότι έχει να κάνει σχέση με κουδούνια τα ξημερώματα δεν το κάναμε εμείς. Δεν θα τρέξουμε πίσω από κανέναν που απλά θέλει να κάνει την πλάκα του, να περάσει την ώρα του. Πίσω από κανέναν, ο οποίος δεν γνωρίζει τι σημαίνει σεβασμός, αξιοπρέπεια και πως να φερθεί σε μια γυναίκα. Δεν πρόκειται για στάση εγωιστική, ούτε επίδειξη ικανοτήτων, πρόκειται για συνειδητοποίηση ότι εμείς είμαστε στο ίδιο επίπεδο με εσάς. Και μια συμβουλή: ποτέ μην μας υποτιμήσεις, γιατί δεν το έχουμε πολύ να μην μας ξαναδείς.
Δεσποινα Μπαρακου