Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

- Οι Ισπανοί Ξανάρχονται -


- Οι Ισπανοί Ξανάρχονται -





 Καλησπέρα σας φίλοι μου , άργησα λίγο αλλά βρήκα την απαιτούμενη έμπνευση, βρέθηκε εκείνη η δύναμη που με οδήγησε στο να θέλω να αποτυπώσω αυτά τα οποία έχω στο νού μου, αυτά τα οποία με ενθουσίασαν και τα οποία γέννησαν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της La Liga , ή όπως αγαπούν παιδιόθεν , όσοι από μικροί ηλικία παρακολουθούν την ισπανική λίγκα, Primera Division.
Θα αναρωτιέστε λοιπόν, τι ήταν αυτό που τόσο πολύ με σαγήνευσε και έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας. Είναι η εκκωφαντική νίκη της Μπάρτσα ; Είναι η εποποιία του Μέσσι ; Είναι η 7άρα στην Οσασούνα ή η 6άρα της Ρεάλ;
Όσοι περιμένατε κάτι τέτοιο, δυστυχώς , θα σας απογοητεύσω . Αυτό που με μάγεψε και ίσως περισσότερο με γέμισε με προσδοκίες για το μέλλον είναι η εκπληκτικά ταλαντούχα νέα γενιά ισπανών της Ρεάλ Μαδρίτης , οι οποίοι πλαισιωμένοι από τους υπερταλαντούχους Βαράν , Κόβασιτς , Κασεμίρο , Χάμες , έπαιξαν ένα ποδόσφαιρο που έμοιαζε ξανά να έχει το στίγμα της Ισπανικής σχολής του Τσάβι, του Ινιέστα, του Τσάμπι Αλόνσο . Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα αυτό που σας λέω .
Τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Μέσσι και της παρέας του , οι μερένχες εστίασαν σ ένα τομέα τον οποίο όλοι γνωρίζουμε , ότι αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της διαχρονικότητας των μεγάλων επιτυχιών της Μπάρτσελόνα,και  ο οποίος δεν ήταν άλλος απ την διάπλαση και προώθηση παικτών μπολιασμένων με την αύρα του συλλόγου και των αξιών του στην πρώτη ομάδα και μετέπειτα στην βασική ενδεκάδα. Τρανταχτά παραδείγματα , αυτά των Μέσσι , Τσάβι, Ινιέστα , Πουγιόλ , Μπουσκέτς , Πέδρο, Τιάγκο αλλά και  η επιστροφή στην ομάδα παικτών που ανδρώθηκαν στην περίφημη Μασία αλλά δεν έπαιξαν στην πρώτη ομάδα , όπως ο Πικέ , ο Φάμπρεγας ή ο Ζόρντι Άλμπα.
Στην αντίπερα όχθη , η Βασίλισσα πλήρωνε το ξεπούλημα της Καστίγια , προκειμένου να βρίσκουν χώρο άσκοπες και αμφιβόλου ποιότητας μεταγραφές . Να θυμίσουμε οτί την πόρτα του Μπαλαϊδος πέρασαν εκείνη την εποχή , ο Φομπερ , ο Γκράβενσεν, ο Πάμπλο Γκαρσία και άλλοι τέτοιοι , που επιτρέψτε μου να μην τους θυμάμαι όλους. Ταυτόχρονα αντίθετη διαδρομή έκαναν με ελάχιστο κόστος παίκτες όπως ο Μάτα, ο Χουανφράν,ο Σολδάδο , ο Νεγρέδο, ο Αρμπελόα και φυσικά ο Ετό .
Ο Πέρεθ εστίασε σ αυτό το λάθος και προσπάθησε να το διορθώσει θέλοντας να έχει εκείνος στα χέρια του , την επόμενη νουβέλ βαγκ του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Και τα κατάφερε , αν κρίνουμε απ την ανομβρία των τελευταίων ετών της Μασία , απ όπου απουσιάζει η ανάδειξη ενός παίκτη που να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σ επίπεδο πρώτης ομάδα , με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Σέρζι Ρομπέρτο που όμως έχει μετατοπιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Απ τη μεριά τους οι Μαδριλένοι έχουν στη βιτρίνα τους ήδη παίκτες παγκοσμίου κλάσης όπως ο Μοράτα , ο Ίσκο , ο Καρβαχάλ αλλά και πολλούς ακόμα που φαίνεται ότι μπορούν να φτάσουν σ αυτό το επίπεδο , όπως ο Νάτσο , ο Ασένσιο , ο Βάσκεθ , ο Μαριάνο Ντίαζ , ο Μαγιοράλ , ο Βαγιέχο . Παίκτες που ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι μόλις 26 χρονών .
Αυτοί βέβαια δεν είναι οι μόνοι νεαροί που βρίσκονται στα χέρια του Πέρεθ , καθώς εκτός από τους γηγενείς έχει φροντίσει από πολλή νεαρή ηλικία να φτάσουν στη Μαδρίτη οι Χάμες , Βαράν , Κασεμίρο , Μαρτσέλο , Κόβασιτς , παίκτες ικανοί ακόμα και σήμερα να αλλάξουν τις ισορροπίες οποιουδήποτε αγώνα , που οι περισσότεροι μάλιστα κουβαλούν και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή στο κορυφαίο επίπεδο . Αν αναλογιστεί κανείς ότι και σε αυτούς ο μεγαλύτερο είναι ο Μαρτσέλο , που αυτή τη στιγμή είναι ο κατά τεκμήριο κορυφαίος αριστερός οπισθοφύλάκας στον κόσμο , ο οποίος διανύει το 27ο έτος της ζωής του , ενώ οι υπόλοιποι είναι κάτω από 25 ετών.
Ο Πέρεθ πέτυχε το στόχο του και το αγνό ποδοσφαιρικό μάτι απήλαυσε αυτούς τους παίκτες να παρουσιάζουν μια ποδοσφαιρική πανδαισία στη χθεσινή αν μη τι άλλο πολύ κρίσιμη έξοδο στο Ριαθόρ. Γρήγορες μεταβιβάσεις , κοντινές πάσες , αλλαγές παιχνιδιού ακριβείας , ανεβάσματα από τα μπάκ , αλλαγές θέσεων , κάθετο παιχνίδι αλλα και πλαγιοκοπήσεις, ένα ποδόσφαιρο το οποίο σκέφτεσθε πως θα εξελιχθεί αν αυτοί οι παίκτες παραμείνουν μαζί για 1-2 χρόνια και συνεχίσουν να βελτιώνονται .
Ο πρόεδρος των Μπλάνκος αλλά και ο κόουτς Ζιντάν , που τόλμησε να τους βάλει όλους μαζί σε ένα ματς απ αυτά που καίει η μπάλα, αλλα και δούλεψε μαζί τους όλη τη χρονιά, έχουν στα χέρια τους αυτό το οποίο ζήλευαν , μένει να δούμε πως θα το διαχειριστούν ειδικά τώρα που ευτύχησε η Ρεάλ να πάρει και 2 Τσαμπιονς Λίγκ , όσο αυτοί οι παίκτες ήταν σε φάση εξέλιξης.
Θα ακολουθήσουν ένα πλάνο εμπιστοσύνης σ αυτά τα παιδιά ή όπως ακούγεται θα διασκορπιστούν οι Χάμες , Μοράτα , Ίσκο σε άλλες πολιτείες και θα θυσιαστούν πάλι στο βωμό των 3ων Γκαλάκτικος , προκειμένου να εξοικονομηθούν τόσο λεφτά όσο και λεπτά συμμετοχής για να έρθουν σταρ όπως οι Ντε Χέα , Αζάρ και άλλοι που κατά καιρούς ακούγονται .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πέρεθ έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του και το μαχαίρι και το καρπούζι και αφήνει την φαντασία των ρομαντικών του ποδοσφαίρου να καλπάζει για το ταβάνι αυτής της φουρνιάς.