Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ανακαλύπτοντας την Ελλαδα 


Ανακαλύψτε προορισμούς για τις αποδάσεις σας !

Και επιτρέψτε μας να σας προτείνουμε ➡➡

⏺   Τα ομορφότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε !

⏺   Τα μαγευτικότερα τοπία που πρέπει να δείτε!

⏺  Τα καλύτερα στέκια που οφείλετε να πάτε!

ROUND 1 ➡ DESTINATION ➡  NORTHERN GREECE


ΟΙ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ 

⏺ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

1.Λίμνη Κερκίνη

Ένα παραμυθένιο σκηνικό , στην πιο ιδιαίτερη λίμνη της χώρας μας . Οι βάρκες που ξεκουράζονται δίπλα στις καλαμιές , τα σμήνη των άγριων πουλιών και οι αγριοβούβαλοι που βόσκουν στις όχθες της , δημιουργούν ένα φοβερό τοπίο που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο . Οι βόλτες στις όχθες τη λίμνης , είτε με τα πόδια έιτε ακόμα και με άλογο αξίζουν τον κόπο , ενώ για τους πιο αθλητικούς , ενδείκνυται το καγιάκ ! Ως βάση για την εξόρμηση σας μπορείτε να επιλέξετε είτε το χωριό Κερκίνη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια , τις γραφικές ταβέρνες , τις φωλιές των πελαργών , τις κεραμιδένιες στέγιες και τις αραγμένες μπλάβες στο γραφικό λιμανάκι του. Εναλλακτική επιλογή , το χωριό Λιθότοπος με την απίθανη θέα προς τη λίμνη που κόβει την ανάσα.




2. Καβάλα
Στην Ανατολική μεριά της Βόρειας Ελλάδας,αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας , και έναν προορισμό για όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις ανέσεις της πόλης . Αξίζει να επισκεφθείτε την παλιά Πόλη , να βολτάρετε στην παραλία , να απολαύσετε την θέα του Κάστρου της Καβάλας ,να περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια με τα αρχοντικά και τις καμάρες . Τέλος ,
σίγουρα θα σας ανταμείψει μία βόλτα απ το κτίριο του Μεχμέτ Αλή , το Ιμαρέτ , αλλά και απ το Μουσείο Καπνού . 


3.Έδεσσα 

Η πρωτεύουσα του νομού Πέλλας , εδρεύει στην Κεντρική Μακεδονία και αποτελεί μία απ τις πλέον όμορφες πόλεις της χώρας μας , εξαιτίας των μαγευτικών φυσικών της θέρετρων ! Χτισμένη στους πρόποδες τους όρους Βέρμιο , με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά , αξίζει σίγουρα το ενδιφέρον μας καθώς οι σπάνια φυσική της γοητεία , προσφέρει στον επισκέπτη εικόνες που θα του μείνουν αξέχαστες! Οι καταρράκτες αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης , και κόβουν την ανάσα με την ορμή και την καθαρότητα των νερών τους . Εκτός όμως απ αυτό το μαγικό μέρος , η Έδεσσα προσφέρει πολλές κ ενδιαφέρουσες επιλογές στον ταξιδιώτη και αυτό γιατί έχει πλούσια ιστορική κληρονομιά. Το παλιό Κανναβουργείο που πλέον λειτουργεί ως καφετέρια αλλά και το πέτρινο ρολόι της πόλης, το πεζοδρομιμένο κέντρο , η οδός Δημοκρατίας , η συνοικία Βαρόσι , το μνημείο των Μικρασιατών , το Κιούμπρι προσδίδουν αίγλη στην πόλη και επιλογές στους επισκέπτες! Τέλος σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το εστιατόριο Ψηλός Βράχος που βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού , προκειμένου να απολαύσετε την θέα του κάμπου και τα εξαιρετικά φαγητά του .




4.Λουτρά Ποζάρ

Στο νομό Πέλας και επόμενος προορισμός μας , και αυτό διότι δεν γίνεται κανείς να αγνοήσει την Αριδαία και φημισμένα Λουτρά Ποζάρ . Τα ιάματικά αυτά νερά , εμπλουτισμένα με μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που αντλούν από το έδαφος , λόγω της θερμοτητάς τους (σταθερά 37 βαθμούς Κελσίου) , έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις αλλά αποτελούν και το ιδανικό μέρος για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει και να απολαύσει την ηρεμία. Μάλιστα η οργανωμένη ξενοδοχειακή κοινότητα προσφέρει στους λουόμενους όλες τις ανέσεις και παροχές που χρειάζονται κατά την διαμονή τους .


5. Καστοριά

Στη Δυτική πλευρά της Μακεδονίας , ανάμεσα στο βουνά Γράμο και Βίτσι ,δεσπόζει η πανέμορφη Καστοριά , με την λίμνη Ορεστιάδα , που περιμένει κάθε επισκέπτη για να του δημιουργήσει υπέροχα συναισθήματα και μοναδικής ομορφιάς εικόνες. Εκτός της φημισμένης λίμνης της η Καστοριά , προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών για να επισκεφθεί κάποιος κατά τη διάρκεια των διακοπών του. το σπήλαιο του Δράκου , ο λόφος του Προφήτη Ηλία ,το Ντόλτσο, το Απόζαρι με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις κεραμιδένιες στέγες και  τα περίφημα αρχοντικά της πόλης , που ως απότοκο της υψηλής αισθητικής και του βιοτικού επιπέδου που αναπτύχθηκε το 18αι. εξαιτίας της ενασχόλησης των κατοίκων με τη βιοτεχνία και την άνθηση του εμπόριου ,αποτελούν ένα αξιομνεμόνευτο αρχιτεκτονικό μνημείο , που αξίζει την προσοχή όσων επισκεφθούν την Καστοριά.



(στους προορισμούς δεν περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη καθώς για την νύμφη του Θερμαϊκού  θα υπάρξει ξεχωριστό αφιέρωμα)