Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μην βιάζεσαι , όλα θα τα ζήσεις




Θα ξεκινήσουμε λίγο από τα βαθιά σήμερα.
Έλξη, πάθος, έρωτας, εκτίμηση, αγάπη. Όλες αυτές οι λέξεις κρύβουν πολλά συναισθήματα και ακόμη περισσότερες πράξεις απόδειξης ενδιαφέροντος πάνω στις οποίες θα μπουν οι βάσεις τους. Αν προσέξεις έχουν τοποθετηθεί σε μία σειρά και για να περάσεις από τη μία στην άλλη, να ζήσεις και να νιώσεις την αλληλουχία τους θα σου πάρει πολύ χρόνο. 
Ας υποθέσουμε ότι κάνεις μία γνωριμία, φυσικά στην αρχή θα υπάρξει η πολυπόθητη έλξη εκείνη που θα πυροδοτήσει αισθήσεις που θα κάνει τα μάτια σου να λάμπουν μόλις αντικρίζεις το άτομο που σε ελκύει. Και αν είσαι τυχερός και εκείνο θέλει να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον σου τότε κάτι ωραίο θα αρχίσει να χαράζεται στον κύκλο της ζωής. Δύο ανεξερεύνητοι κόσμοι που θέλουν να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλον. Για να προχωρήσει όλη κατάσταση όμως πρέπει αυτοί οι δύο άνθρωποι να είναι κατασταλαγμένοι στη ζωή τους, να ξέρουν τι ζητούν από τον άλλον και όχι απλά να αναστατώνουν την καθημερινότητα του  με την αναποφασιστικότητα τους και την παιγνιώδη συμπεριφορά τους που δεν αρμόζει σε ενήλικες ανθρώπους εδώ που τα λέμε.
 Έπειτα ακολουθεί το πάθος, όταν αγγίζεις τον άλλον νιώθεις να φθάνεις στα ουράνια και πιάνεις στην αύρα του, το ίδιο να νιώθει και εκείνος. Θα ακολουθήσουν στιγμές αχαλίνωτου πάθους και καύλας, καυτά σεντόνια που θα φλέγονται για χάρη του έρωτα σας. Βράδια γεμάτα έρωτα που θα επενδύονται μουσικά με αναστεναγμούς και βογγητά από την ανικανότητά σας να χαλιναγωγήσετε τα ένστικτα σας. Δίνεστε άνευ όρων και αυτό σας απογειώνει. Το πάθος αν και αρχικό στάδιο εδώ που τα λέμε θα συνεχίσει να αποτελεί κυρίαρχο και αναγκαίο στοιχείο για τη μετέπειτα πορεία της σχέσης σας.
 Αφού διαπιστώσετε ότι τελικά ταιριάζετε στο κρεβάτι και με μεγάλη χαρά συμπληρώνεται ενα ακόμη κομμάτι στο μωσαϊκό της σχέσης σας ακολουθεί ο Έρως. Εκείνος ο ανίκητος μικρός φτερωτός θεός που μας μάθαιναν από μικρά. Πλέον θες ο άλλος να αποτελεί κομμάτι της ζωής σου, της καθημερινότητάς σου. Κυριαρχεί στη σκέψη σου τα βράδια, τον βλέπεις στα όνειρά σου, κοιμάσαι και ξυπνάς με τη σκέψη του. Τί κι αν είναι δικός σου, δεν παύει να σου λείπει από το πρώτο λεπτό  του αποχωρισμού. Τηλέφωνα μέσα στη μέρα για να του πεις ότι πιο κουτό  είδες και σκέφτηκες ως αφορμή  για να ακούσεις τη φωνή του.
 Ζώντας μικρές και μεγάλες στιγμές μαζί του, τον μαθαίνεις καλύτερα, καταλαβαίνεις με ένα βλέμμα τι μπορεί να αισθάνεται και να σκέφτεται. Μαθαίνεις πλέον τον τρόπο σκέψης του, βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια σε βοηθάει να πας ένα βήμα παρακάτω, να αντιμετωπίσεις καταστάσεις με μία διαφορετική προσέγγιση.
 Κάπου εδώ όμως ο αρχικός ενθουσιασμός και η εξιδανίκευση που υπήρχαν χάνουν την ισχύ τους και τη θέση τους πλέον παίρνει η απομυθοποίηση. Δεν είναι πλέον όλα τέλεια όσο φάνταζαν στην αρχή, αλλά μαζί του έχεις το κίνητρο να τα κάνεις να φαντάζουν. Στα μάτια σου είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με ατέλειες και συνήθειες .
Εκείνη που ακολουθεί είναι η εκτίμηση. Σημαντικό πολύ κομμάτι. Πλέον το άτομό σου το εκτιμάς, είσαι υπερήφανος για εκείνον και για τα κατορθώματα του. Η εκτίμηση μπορεί να αποτελέσει και την κινητήριο δύναμη για τη βελτίωση της σχέσης σας. Πράξεις έμπρακτης  εκτιμήσης και ένα μικρό "Σε ευχαριστώ" μπορούν να πάνε τη σχέση ένα βήμα παραπέρα.
Τέλος έρχεται η αγάπη. Κάτι τόσο σπουδαίο και μεγάλο και να μπαίνει στο τέλος ; Έ ... έχει τους λόγους της. Η αγάπη είναι επιλογή και διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα. Έχει διάρκεια και ποιότητα, είναι προσωπική απόφαση σου να αγαπήσεις τον άλλον. Βέβαια, δεν έρχεται από το πουθενά αυτή απόφαση. Δεν είναι απόφαση στιγμής... είναι απόφαση συνειδητοποιήσης. Οτι μετά από τόσο χρόνο που έχεις περάσει με το σύντροφό σου η οικειότητα ανάμεσα σας και η εμπιστοσύνη είναι ακλόνητες. Επίσης συνειδητοποιήτε ότι αν και παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν παραιτείστε εύκολα, έχετε υπομονή, δεν αντιδράτε άμεσα και σπασμωδικά, αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Τέλος, η αγάπη να το ξέρετε και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αποτελεί και απαιτεί δέσμευση. Όχι αυτή που ντε και καλά βάζεις τα φρουρού και τα αρώματα και τρέχεις στις εκκλησίες και τα δημαρχεία. Αλλά αυτή που όσοι πειρασμοί και να υπάρξουν ξέρετε κι οι δυο σας ότι ανήκετε ο ένας στον άλλον . Δεν αναρωτιέστε αν υπάρχει καλύτερος προς αντικατάσταση. Έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση να μοιραστείτε τις ζωές σας με ένα και μόνο πλέον άνθρωπο.
Δέσποινα Μπαράκου