Στείλες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Είσαι ελεύθερος όταν αγαπάς




Αλήθεια, ξέρεις πώς είναι να αγαπάς; Ειλικρινά με έχεις μπερδέψει.Δεν είναι δέσμευση η αγάπη.Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε δεν έχεις νιώσει ποτέ.Και είναι άσχημο να μην έχεις νιώσει ποτέ φίλε μου..Είναι μάθημα η αγάπη.Είναι ζωή.Είναι θάνατος.Είναι δάκρυα και χαρά.Εγωισμός και ισοπέδωση.Να ανάβεις και να σβήνεις, αλλά η φλόγα αυτή να μη φεύγει ποτέ..Είναι τόσο όμορφο να αγαπάς κάποιον..Όχι όμως απλό..
 Αν αγαπάς δε θες να φύγεις..Δε θες το χρόνο σου, δε θες να είσαι μακριά από τον άνθρωπό σου.Θες να εκμεταλλευτείς το κάθε λεπτό, το κάθε δευτερόλεπτο μαζί του, να μη χάσεις ούτε στιγμή.Θες να ονειρεύεστε μαζί και να κάνετε σχέδια για το αύριο.Να μιλάτε για τα πιο τρελά σας ταξίδια, πότε και πώς θα τα πραγματοποιήσετε μαζί.Θες να την κοιτάς μέσα στα μάτια και να χάνεσαι στον κόσμο της, σε αυτόν που κρύβει μέσα της, σε αυτόν που έπλασε και τον φυλάει μόνο για σένα.
  Κι αν έρθει η στιγμή που θα αμφιβάλεις αν νιώθει όπως εσύ;Το μόνο που ήθελες ήταν να νιώθει όπως εσύ και τώρα δεν είσαι σίγουρος..Ήσουν σε ένα σημείο που νόμιζες ότι όλα πήραν τον δρόμο τους και ξαφνικά όλα γυρίζουν ανάποδα σε μία στιγμή μέσα..Είσαι μαζί της..Με αυτή που σε νιώθει όπως κανείς άλλος..Το μόνο που θες είναι να σε αγαπάει..Αλλά τελικά απομακρύνεται..
 Έχεις προσπαθήσει να την κρατήσεις; Είσαι όντως ικανοποιημένος με τον εαυτό σου για όσα έχεις κάνει για αυτήν; Έχεις κάνει πράγματα να την κρατήσεις ή ακόμα περιμένει να τα δει; Οι καταστάσεις δε θα είναι ποτέ όπως θα τις ήθελες και το τάιμινγκ θα είναι πάντα λαθος, αλλά αυτό ακόμα σε σταματάει να της δείξεις τί είναι για σένα; Της έχεις δείξει έμπρακτα πόσα σημαίνει για σένα ή τα κρατάς για τον εαυτό σου;..
Και εκείνη ήταν εκεί..Όταν αγαπάς είσαι εκεί.Δε σε νοιάζει ποια σε κοίταξε αλλά αν σε κοιτάει αυτή..Αν την κρατάς να σε κοιτάει..Την κρατάς;
 Αν την αγαπάς δε θες τίποτα άλλο.Θες μόνο να δίνεις.Να είναι καλά.Να είσαι σίγουρος ότι δεν στερείται όσα αξίζει κι ότι μένει μαζί σου γιατί το αξίζεις κι εσύ να είσαι με έναν άνθρωπο τέτοιο..Όταν αγαπάς είσαι εκεί.Δίνεις τον εαυτό σου κι ας έχει στερέψει.Κι ας νιώθεις ότι σου τον έχουν πάρει ολόκληρο, εσύ ακόμα έχεις να δώσεις, κρατάς για να δώσεις.Όταν αγαπάς φέρνεις τον κόσμο ανάποδα, γίνεσαι τέρας και άγγελος μαζί.Βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό..Γίνεσαι ευάλωτος και δε σε νοιάζει γιατί ξέρεις ότι αυτή σου η πλευρά θα είναι προστατευμένη και μόνο δική σας.
 Αγαπάς για να είσαι ο εαυτός σου.Σε αγαπάω για να είμαι εγώ.Γιατί μαζί σου είμαι εγώ.Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν είσαι Εσύ μαζί μου φύγε..Δε μου αξίζεις.Τα θέλω όλα.Όταν αγαπάς τα δίνεις όλα.
 Όλα ή τίποτα μάτια μου,  κι αν όχι όλα τότε τίποτα..Αγάπη είναι να ζεις, να θες να το φωνάξεις, να τρελαίνεσαι και να σπαράζεις.Αγάπη είναι ζωή και θάνατος μαζί.Αν αγαπάς είσαι άνθρωπος, αν όχι δεν ξέρω τί...Αγάπη φίλε μου δεν είναι δέσμευση, το θες και το πονάς.Στην αγάπη είσαι Κέρβερος γι'αυτόν που αγαπάς..
 Αγάπη δεν είναι δέσμευση..Παράδεισος είναι..Αν αγαπάς να την κρατήσεις, να είναι σίγουρη για το "μαζί".Μην της το στερήσεις από έναν εγωισμό και μια αυταρέσκεια..Δε βγαίνεις από πάνω όταν κοντραρεσαι, αλλά όταν της κρατάς το χέρι σφιχτά, όταν το κλειδώνεις μέσα στο δικό σου χέρι για να μη φύγει, για να δούνε όλοι ότι δεν τους παίρνει ούτε να σκεφτούν να σου την πάρουν.
 Όταν αγαπάς είσαι ο εαυτός σου, όταν αγαπάς είσαι εσύ. Ο κόσμος να γκρεμίζεται εσύ γίνεσαι γέφυρα για να περάσει, γίνεσαι σκεπαστρο να την προστατεύει..Το φωνάζεις είσαι μαζί της, το φωνάζεις το όνειρο, το φωνάζεις να σε ακούσουν όλοι πόσο ευτυχισμένος είσαι..Δεν το κρύβεις, το παλεύεις μια ζωή να σε αγαπά..Δεν θα βρεις σαν εκείνη.Το ξέρεις..Μην την πονάς..Κι αν σε τεστάρει μη την εκθέσεις, αλλά δώσε της να καταλάβει ότι είσαι όντως εκεί.
 Όταν αγαπάς είσαι εκεί..Θες να σε κρατά σαν φυλαχτό..Όταν αγαπάς δεν ντρέπεσαι να ανοιχτείς και να διεκδικήσεις.Τα δίνεις όλα για τον άνθρωπο που τα έχει όλα και σου δίνει ακόμα περισσότερα, ίσως περισσότερα κι από όσα αξίζεις..
 Δεν είναι δέσμευση η αγάπη. Είναι η ελευθερία που ψάχνεις μία ζωή..Μη την αφήσεις να σου φύγει..

ΒΑΣΩ ΠΑΤΡΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου